Gripa a ucis o tânără din Cluj la doar câteva ore după internare. Cazul i-a șocat pe medici Citeşte întreaga ştire: Gripa a ucis o tânără din Cluj la doar câteva ore după internare. Cazul i-a șocat pe medici Citeşte întreaga ştire: Gripa a ucis o tânără din Cluj la doar câteva ore după internare. Cazul i-a șocat pe medici

Marți dimineață, autoritățile au confirmat un deces de gripă, care a urcat bilanțul la 48 de morți. În cursul serii însă, autoritățile sanitare au anunțat că încă 6 persoane au murit. Numărul morților de gripă a ajuns astfel la 54, pe 29 ianuarie. Virusul a ucis în doar câteva ore o tânără de 39 de ani din Cluj şi s-a răspândit printre copii, într-o întreagă secţie de Pediatrie din Bacău. 

Cu toate astea,  autorităţile amână să declare oficial epidemie. Iar şcolile rămân deschise, deşi mulţi părinţi nu îşi mai trimit copiii la cursuri, de teama bolii.  „Nu știu dacă o să declar epidemia, aștept datele de la INSP. Noi ne comportăm ca și în cazul unei epidemii, nu trebuie să facem o isterie din asta”, a declarat Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, potrivit Observator.tv. Un caz recent i-a şocat chiar şi pe medici. Virusul a ucis fulgerător o femeie de 39 de ani din Cluj. Suferea de obezitate şi a intrat în şoc septic la doar câteva ore de la internare.  „În momentul în care s-a internat în serviciul nostru nu era cunoscută cu nicio altă boală cronică de fond şi era o pacientă nevaccinată”, a declarant Irina Filipescu, purtător de cuvânt, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat! NU poate fi plagiat!