Sari la conținut

Secțiunea de JOCURI

Punem la dispoziția Dvs. o multitudine de jocuri pentru PC de toate categoriile, pornind de la acțiune până la jocuri de strategie. Toate aceste jocuri le găsiți în secțiunea jocuri din categoria Download Zone.
Click pentru detalii

Secțiunea de FILME

Punem la dispoziția Dvs. o multitudine de filme de toate categoriile, pornind de la Acțiune până la jocuri de Thrillere. Toate aceste filme le găsiți în secțiunea FILME din categoria Download Zone.
Click pentru detalii
Informații
 • Despre proiect
 • Conținutul pe care vi-l oferim este unul de calitate, foarte informativ și foarte util. Aveți posibilitatea de a descărca o multitudine de resurse, cât și jocuri sau filme. Totodată puteți vizualiza și o multitudine de tutoriale și noutăți din orice domeniu.
 • Despre noi
 • Echipa noastră dorește să vă țină mereu la curent cu ultimile noutăți, dar și să vă ofere o experiență plăcută pe acest forum.
 • Bun venit pe Resursele.ro!

  Bun venit pe Resursele.ro! Pentru a avea un acces total la forum și pentru a beneficia de:

  • Navigarea pe un forum bine pus la punct și fără nici un fel de întrerupere
  • Privilegiul de a-ți face noi prieteni si de a învăța lucruri noi
  • Șanșa de a face parte din staff și dintr-o comunitate sigură
  • Posibilitatea de a învăța tot ceea ce nu cunoști
  • Șanșa și sprijinul de a-ți dezvolta planurile în lumea internetului și mai mult.

  Te invităm să te Înregistrezi acum pe forumul nostru, să ne cunoaștem și să ne începem împreună aventura și colaborarea pe internet!

Andrei.

Ce nu ai voie să faci în Postul Sfintei Marii

Postări Recomandate

70492-xl.jpg?1533980647

Este cea mai importantă sărbătoare religioasă a verii deoarece în această zi credincioșii își aduceau aminte de moartea,îngroparea,învierea și ridicarea la cer a Maicii Domnului. În zilele de luni,miercuri și vineri,este bine să mâncăm doar alimente uscate. În celelalte zile,marți și joi se mănâncă fără ulei,iar sâmbătă și duminică este dezlegare la untdelemn și vin.


Se dă de pomană

În prima zi de post,femeile culegeau primii struguri ai anului și mergeau cu ei la biserică,unde îi împărțeau împreună cu alte fructe de sezon. Mai târziu,mergeau la cimitir unde dădeau cu tămâie mormintele. Pentru sporul casei,liniște și sănătate,credincioșii obișnuiau să țină tot postul,să nu consume alimente interzise,ulei sau băuturi alcoolice. Femeile însărcinate,care-și doreau o naștere ușoară țineau post și se rugau la Maica Domnului,protectoarea lor.

Tradiții din popor
Doar până pe 14 august gospodarii mai aveau voie să poarte pălăria de vară,urmând ca după 15 august ei să o schimbe cu o căciulă. De asemenea,în perioada postului nu era bine să te tunzi,deoarece astfel îl bucurai pe diavol. Ciobanii se pregăteau să coboare cu oile de la munte,deoarece toamna se apropia cu pași repezi. În perioada postului era interzis dormitul pe prispă sau scăldatul în apa răurilor de munte.

Se culeg florile
Tinerele de măritat mergeau pe câmp și strângeau ultimele flori ale verii,cu care se îmbodobeau pentru a-și atrage aleșii. Tot acum se culeg și florile medicinale de sezon,care se puneau la uscat. Se spune că dacă acestea se culeg după postul Sfintei Marii nu mai au aceleași putere tămăduitoare. Focul în sobă trebuia făcut cât mai rar ,deoarece flăcările atrăgeu diavolii către casă,care aduceau boala și ghinionul.

Editat de Bobillho

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×