Sari la conținut

Secțiunea de JOCURI

Punem la dispoziția Dvs. o multitudine de jocuri pentru PC de toate categoriile, pornind de la acțiune până la jocuri de strategie. Toate aceste jocuri le găsiți în secțiunea jocuri din categoria Download Zone.
Click pentru detalii

Secțiunea de FILME

Punem la dispoziția Dvs. o multitudine de filme de toate categoriile, pornind de la Acțiune până la jocuri de Thrillere. Toate aceste filme le găsiți în secțiunea FILME din categoria Download Zone.
Click pentru detalii
Informații
 • Despre proiect
 • Conținutul pe care vi-l oferim este unul de calitate, foarte informativ și foarte util. Aveți posibilitatea de a descărca o multitudine de resurse, cât și jocuri sau filme. Totodată puteți vizualiza și o multitudine de tutoriale și noutăți din orice domeniu.
 • Despre noi
 • Echipa noastră dorește să vă țină mereu la curent cu ultimile noutăți, dar și să vă ofere o experiență plăcută pe acest forum.
 • Bun venit pe Resursele.ro!

  Bun venit pe Resursele.ro! Pentru a avea un acces total la forum și pentru a beneficia de:

  • Navigarea pe un forum bine pus la punct și fără nici un fel de întrerupere
  • Privilegiul de a-ți face noi prieteni si de a învăța lucruri noi
  • Șanșa de a face parte din staff și dintr-o comunitate sigură
  • Posibilitatea de a învăța tot ceea ce nu cunoști
  • Șanșa și sprijinul de a-ți dezvolta planurile în lumea internetului și mai mult.

  Te invităm să te Înregistrezi acum pe forumul nostru, să ne cunoaștem și să ne începem împreună aventura și colaborarea pe internet!

TheDrop.

Țeapa care face victime în România: numerele de care să te ferești

Postări Recomandate

O nouă metodă de phishing prin intermediul apelurilor telefonice îți pune în pericol siguranța datelor personale și a banilor tăi. Metoda este credibilă și trebuie să fii atent la ce apeluri necunoscute răspunzi.

 

Noua metodă a hoților a fost anunțată pe pagina de Facebook a Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Este o tentativă de scam prin intermediul apelurilor pierdute. Atenție la apelurile primite primite pe telefon, de la numere de telefon din exteriorul României. Acestea pot fi tentative de vishing.

Vishing-ul este o metodă de phishing prin intermediul apelurilor telefonice (voice + phishing = vishing). Tehnicile utilizate sunt inspirate din tehnici de inginerie socială (social engineering).

 

Cum funcționează țeapa asta

 

vishing.jpg

 

 

Fiind în contact direct cu tine, atacatorul trebuie să te convingă de veridicitatea informațiilor transmise telefonic, iar asta se întâmplă folosind date despre tine, de regulă unele disponibile online, în mod public. Astfel, să nu te mire faptul că în momentul în care vei răspunde unui asemenea apel, interlocutorul te va saluta folosind numele tău.

În imaginea de mai sus, utilizatorul a răspuns la un astfel de apel, iar o voce în limba română îl redirecționa către un alt număr (probabil cu suprataxă) pentru a rezolva „detalii cu privire la asigurarea personală”.

Pentru a nu deveni suspicioși legat de conversația avută și de necesitatea ei, atacatorii atribuie poveștii o aură de urgență, la fel ca în cazurile de phishing: conturi blocate, plăți suspicioase, sisteme nesigure, livrare de colete, probleme legate de conturile bancare, accidente etc.

 

Cum te poți proteja de țeapa asta pe parcursul convorbirii

 

 

În primul rând, trebuie să fii vigilent cu privire la datele pe care le oferi, atât în online, dar și telefonic.  Încearcă să verifici identitatea interlocutorului.

Totodată, evită divulgarea informațiilor personale sau bancare și mai ales efectuarea unor acțiuni la cerere, care îți pot pune în pericol securitatea informațiilor (accesarea unor link-uri, reconfigurarea accesului la resurse, transmiterea de mesaje etc.).

 

Ce faci în cazul în care respingi apelul

 

 

În cazul în care ai suspiciuni legate de convorbirea abia încheiată, ar fi bine să notezi tot ce îți amintești de pe urma ei: data și durata apelului, numărul de telefon de pe care ai primit apelul, orice date furnizate de atacator și mai ales, ce acțiuni ai făcut, la cererea interlocutorului.

Ulterior, aceste date te pot ajuta, după caz, în raportarea apelului sau formularea unei plângeri.

Vezi mai jos cum un atacator poate obține date confidențiale, în câteva minute, doar prin dialog și folosirea unor tehnici de inginerie socială.

Dacă ai furnizat date personale sau financiare, ori ai realizat ulterior că apelul tău a fost redirectat către un număr cu suprataxă, anunță, după caz, Poliția Română, banca emitentă a cardului ale căror date le-ai oferit sau Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×