Un român a calculat durata de viaţă a unui iPhone

Dacă vrem de la un iPhone să poată funcţiona ca un telefon, să poată rula cel mai nou sistem de operare, să poată rula cele mai noi aplicaţii apărute, ţinând cont că bateria unui iPhone poate fi schimbată, atunci putem folosi un telefon Apple circa 10 ani, dacă nu chiar mai mult.

Appple asigură unui anumit tip de iPhone update-uri la cele mai noi versiuni ale sistemului de operare iOS doar circa 5 ani. De exemplu, ţi-ai cumpărat un iPhone 8+ în 2018, poţi fi sigur că sistemul acestuia de operare va fi updatat constant până în 2023! Astfel cei mai mulţi consideră cinci ani durata de viaţă a unui iPhone.

Horace Dediu, un român, de la compania Asymco, a realizat o analiză prin care a reuşit să determine mai exact durata de viaţă a unui telefon iPhone, indiferent că e un SE, un iPhone 8+ sau un iPhone XS.

Tim Cook, CEO-ul Apple, a dezvăluit într-una din declaraţiile sale mai vechi că există 1,3 miliarde de device-uri Apple încă în stare perfectă de funcţionare. Numărul fiind „cea mai importantă măsură a sănătăţii business-ului Apple”, scrie Horace Dediu în analiza sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat! NU poate fi plagiat!